Renderer lighting issue

Discussions about UT99
User avatar
OjitroC
Godlike
Posts: 2428
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Renderer lighting issue

Post by OjitroC » Wed Mar 17, 2021 8:19 pm

Im running 469b (release) but that's not the central issue - I'm interested in what I see in the following screenshots (which are all a bit darker than what I actually see in game)

This is what I see in 469b using OpenGL or D3D9
469OGL.jpg

However using EXUOpenGL I see this
469EXUOGL.jpg

As a comparison in 436 with OpenGL I see this
436OGL.jpg

Presumably I should not be seeing the light 'cone'? If not, is there a particular setting in OpenGL and D3D9 that I need to alter? (I can't compare the OpenGL/D3D9 settings with the EXUOpenGL settings as the latter has not written any to the UT ini - I also presume that it is not a map specific issue though I've not checked that yet).
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
f7r
Average
Posts: 34
Joined: Mon Oct 19, 2020 6:53 pm

Re: Renderer lighting issue

Post by f7r » Wed Mar 17, 2021 10:58 pm

go to the preferences, change any value in EXUOpenGL setting and its section will appear in ini

User avatar
Gustavo6046
Godlike
Posts: 1198
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:08 pm
Personal rank: Zeta Group leader
Location: Brazil

Re: Renderer lighting issue

Post by Gustavo6046 » Thu Mar 18, 2021 1:25 am

I think the light cones were not appearing for a different reason. So that would be the issue. It might even be the mapper's fault!

One way or the other, it's definitely worth investigating.

User avatar
OjitroC
Godlike
Posts: 2428
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Renderer lighting issue

Post by OjitroC » Thu Mar 18, 2021 1:31 am

Gustavo6046 wrote:
Thu Mar 18, 2021 1:25 am
I think the light cones were not appearing for a different reason. So that would be the issue. It might even be the mapper's fault!

One way or the other, it's definitely worth investigating.
So should I see light cones or not? Presumably not. What might be the reason they don't appear in 469b with EXUOpenGL or in 436 with OpenGL (it's more complicated in 451 as they appear with D3D9 but not with OpenGL or vice versa, I can't remember which)? How do I investigate it?

User avatar
Gustavo6046
Godlike
Posts: 1198
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:08 pm
Personal rank: Zeta Group leader
Location: Brazil

Re: Renderer lighting issue

Post by Gustavo6046 » Thu Mar 18, 2021 2:07 am

OjitroC wrote:
Thu Mar 18, 2021 1:31 am
So should I see light cones or not? Presumably not. What might be the reason they don't appear in 469b with EXUOpenGL or in 436 with OpenGL (it's more complicated in 451 as they appear with D3D9 but not with OpenGL or vice versa, I can't remember which)? How do I investigate it?
Yes, they are known decoration actors.