Error when connecting to NewNet servers

Discussions about UT99
Tony G
Novice
Posts: 3
Joined: Thu Nov 25, 2021 2:22 pm

Error when connecting to NewNet servers

Post by Tony G » Thu Nov 25, 2021 2:26 pm

Hi there,

I am getting the error "Can't find Function in file 'Function UnrealShare.SpriteSmokePuff.PostBeginPlay' when attempting to connect to NewNet servers.

No problems playing on other servers. I am running UT patch 469.

Does anyone know how I can fix this?

Thank you in advance :D :tu:



Image
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TankBeef
Adept
Posts: 347
Joined: Tue Apr 13, 2021 12:56 am

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by TankBeef » Thu Nov 25, 2021 3:08 pm

Tony G wrote:
Thu Nov 25, 2021 2:26 pm
Hi there,

I am getting the error "Can't find Function in file 'Function UnrealShare.SpriteSmokePuff.PostBeginPlay' when attempting to connect to NewNet servers.

No problems playing on other servers. I am running UT patch 469.

Does anyone know how I can fix this?

Thank you in advance :D :tu:



Image
Hmmm...you mean all NewNet servers give you this error? :shock: I am on 469 and I have never seen this, but...I have been taking a break from online servers these days. Maybe tonight I will connect to some, to see what is the deal.

Tony G
Novice
Posts: 3
Joined: Thu Nov 25, 2021 2:22 pm

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by Tony G » Thu Nov 25, 2021 3:36 pm

TankBeef wrote:
Thu Nov 25, 2021 3:08 pm
Tony G wrote:
Thu Nov 25, 2021 2:26 pm
Hi there,

I am getting the error "Can't find Function in file 'Function UnrealShare.SpriteSmokePuff.PostBeginPlay' when attempting to connect to NewNet servers.

No problems playing on other servers. I am running UT patch 469.

Does anyone know how I can fix this?

Thank you in advance :D :tu:



Image
Hmmm...you mean all NewNet servers give you this error? :shock: I am on 469 and I have never seen this, but...I have been taking a break from online servers these days. Maybe tonight I will connect to some, to see what is the deal.
Yes all NewNet servers give me this error. I think there is 6 or 7 of them. No problems connecting/playing on other servers.

User avatar
OjitroC
Godlike
Posts: 2603
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by OjitroC » Thu Nov 25, 2021 4:02 pm

Tony G wrote:
Thu Nov 25, 2021 2:26 pm
I am getting the error "Can't find Function in file 'Function UnrealShare.SpriteSmokePuff.PostBeginPlay' when attempting to connect to NewNet servers.
I don't know why you get that when connecting to NewNet servers but I do know that the UT99 version of UnrealShare doesn't have that function - it is only in the Unreal version of UnrealShare (UT99 has UnrealShare.SpriteSmokePuff.BeginPlay) - the error is one I have seen before when attempting to use Unreal-only assests in UT99.

User avatar
esnesi
Inhuman
Posts: 880
Joined: Mon Aug 31, 2015 12:58 pm
Personal rank: Dialed in.

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by esnesi » Thu Nov 25, 2021 5:14 pm

I think i saw a list once of 10+ different UnrealShare.u's with all different hashes and sizes..

Your best option is to get the game from gog.com
Or ask a mate for a unrealshare.u that is working..

User avatar
TankBeef
Adept
Posts: 347
Joined: Tue Apr 13, 2021 12:56 am

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by TankBeef » Thu Nov 25, 2021 5:27 pm

esnesi wrote:
Thu Nov 25, 2021 5:14 pm
I think i saw a list once of 10+ different UnrealShare.u's with all different hashes and sizes..

Your best option is to get the game from gog.com
But...the 469 includes a UnrealShare.u file. So it should work, I think.

User avatar
OjitroC
Godlike
Posts: 2603
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by OjitroC » Thu Nov 25, 2021 5:48 pm

TankBeef wrote:
Thu Nov 25, 2021 5:27 pm

But...the 469 includes a UnrealShare.u file. So it should work, I think.
Yes, the UnrealShare from 469b is fine - as regards the SpriteSmokePuff, it's the same as the one from 436 in that neither have the PostBeginPlay function.

The quickest and easiest way to investigate this is for the OP to indicate which specific servers they get this message from on attempting to connect so someone else can try and see what happens?

Tony G
Novice
Posts: 3
Joined: Thu Nov 25, 2021 2:22 pm

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by Tony G » Thu Nov 25, 2021 6:09 pm

OjitroC wrote:
Thu Nov 25, 2021 5:48 pm
TankBeef wrote:
Thu Nov 25, 2021 5:27 pm

But...the 469 includes a UnrealShare.u file. So it should work, I think.
Yes, the UnrealShare from 469b is fine - as regards the SpriteSmokePuff, it's the same as the one from 436 in that neither have the PostBeginPlay function.

The quickest and easiest way to investigate this is for the OP to indicate which specific servers they get this message from on attempting to connect so someone else can try and see what happens?
I see the UnrealShare.u file in my UnrealTournament/System folder. Not sure if I need to change it to a different version?

The server addresses are below, it happens on all of them.

178.254.37.222:1111
178.254.37.222:4444
178.254.37.222:5555
178.254.37.222:6666
178.254.37.222:7777
178.254.37.222:3333
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
TankBeef
Adept
Posts: 347
Joined: Tue Apr 13, 2021 12:56 am

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by TankBeef » Thu Nov 25, 2021 6:41 pm

Oh no...not the Arena of Death servers. :facepalm:
Did you know all those players are fake? Sorry man, case closed for me. :wth:

User avatar
esnesi
Inhuman
Posts: 880
Joined: Mon Aug 31, 2015 12:58 pm
Personal rank: Dialed in.

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by esnesi » Thu Nov 25, 2021 7:06 pm

aah you were on 469 already.
Hmm indeed filthy servers, just talked about them yesterday on ut99org discord.
I am able to join them with a 469test setup though.

User avatar
OjitroC
Godlike
Posts: 2603
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Error when connecting to NewNet servers

Post by OjitroC » Thu Nov 25, 2021 7:14 pm

Tony G wrote:
Thu Nov 25, 2021 6:09 pm
I see the UnrealShare.u file in my UnrealTournament/System folder. Not sure if I need to change it to a different version?
I connected to 178.254.37.222:6666 without any problems - so there is not an issue with 469b per se nor with 469's UnrealShare.

No, you don't need to change your UnrealShare (provided that it is the one that came with 469b).

A possible explanation is that, for some reason, you have an Unreal version of a resource/file that those servers require - since you only get this issue with those servers, it is probably not worth the effort to try figure out what the precise problem is?

One of the advantages in using XBrowser is that it will indicate which/when servers have fake players - as noted by others, none of the servers you listed had any real human players.