Forum issues

Do you want to say something about UT99.org?
RocketJedi
Inhuman
Posts: 824
Joined: Wed Mar 12, 2008 7:14 pm
Personal rank: I.T Master
Location: New York

Forum issues

Post by RocketJedi » Wed Jan 24, 2018 11:02 pm

Select all when clicking on a posted code doesn't work it acts more like a go to top of forum feature. In this case since its only on post here it doesn't select all code.

Code: Select all

test select all doesn't work. Random text below for testing.
Pleased him another was settled for. Moreover end horrible endeavor entrance any families. Income appear extent on of thrown in admire. Stanhill on we if vicinity material in. Saw him smallest you provided ecstatic supplied. Garret wanted expect remain as mr. Covered parlors concern we express in visited to do. Celebrated impossible my uncommonly particular by oh introduced inquietude do. 

Old there any widow law rooms. Agreed but expect repair she nay sir silent person. Direction can dependent one bed situation attempted. His she are man their spite avoid. Her pretended fulfilled extremely education yet. Satisfied did one admitting incommode tolerably how are. 
active topics is not accurate. even if you choose last week, or last two weeks it only shows one topic until recently it was showing a really old topic.

this is the only active topic that shows for me.
viewtopic.php?f=51&t=4745
Last edited by RocketJedi on Wed Jan 24, 2018 11:54 pm, edited 1 time in total.
https://www.vulpinemission.com
Image ROCKET-X8 Server
Image MONSTERHUNT w/ NALI WEAPONS 3 + RX8
Image BUNNYTRACK NY
Image SNIPER DEATHMATCH
Image InstaGib + ComboGib + Jailbreak
Image ROSEBUM ROCKET-X RB

User avatar
OjitroC
Godlike
Posts: 2477
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Forum issues

Post by OjitroC » Wed Jan 24, 2018 11:19 pm

Qwerty wrote:Select all when clicking on a posted code doesn't work it acts more like a go to top of forum feature. In this case since its only on post here it doesn't select all code.

Code: Select all

test select all doesn't work. Random text below for testing.
Pleased him another was settled for. Moreover end horrible endeavor entrance any families. Income appear extent on of thrown in admire. Stanhill on we if vicinity material in. Saw him smallest you provided ecstatic supplied. Garret wanted expect remain as mr. Covered parlors concern we express in visited to do. Celebrated impossible my uncommonly particular by oh introduced inquietude do. 

Old there any widow law rooms. Agreed but expect repair she nay sir silent person. Direction can dependent one bed situation attempted. His she are man their spite avoid. Her pretended fulfilled extremely education yet. Satisfied did one admitting incommode tolerably how are. 
You mean when you click on SELECT ALL, it doesn't actually select/highlight all the code? That's odd 'cos that works OK for me.
Qwerty wrote: active topics is not accurate. even if you choose last week, or last two weeks it only shows one topic until recently it was showing a really old topic.

this is the only active topic tat shows for me.
viewtopic.php?f=51&t=4745
That's what I get as well - I don't think it has worked for a long time - I've looked on occasion and been surprised at what is shown as active (that is, not a lot and often no topic on which there have been recent posts).

SC]-[WARTZ_{HoF}
Adept
Posts: 425
Joined: Tue Feb 21, 2012 7:29 pm

Re: Forum issues

Post by SC]-[WARTZ_{HoF} » Thu Jan 25, 2018 3:08 am

I already messaged Shade about this issue and gave him a link to this on phpbb forums here https://www.phpbb.com/community/viewtop ... &t=2423571
Image
Image
Image

User avatar
EvilGrins
Godlike
Posts: 8092
Joined: Thu Jun 30, 2011 8:12 pm
Personal rank: God of Fudge
Location: Palo Alto, CA

Re: Forum issues

Post by EvilGrins » Thu Jan 25, 2018 4:21 am

I've never tried clicking "Select All" before today (usually just highlight with the mouse) but yeah, that doesn't work for me either.
http://unreal-games.livejournal.com/
Image
medor wrote:Replace Skaarj with EvilGrins :mrgreen:
Smilies · viewtopic.php?f=8&t=13758

User avatar
papercoffee
Godlike
Posts: 9940
Joined: Wed Jul 15, 2009 11:36 am
Personal rank: coffee addicted !!!
Location: Cologne, the city with the big cathedral.

Re: Forum issues

Post by papercoffee » Thu Jan 25, 2018 5:12 am

What browser do you all use?
For me it works.
Zwischenablage02.png
As you can see the "select all" is red because I clicked it right now.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by papercoffee on Thu Jan 25, 2018 8:52 am, edited 1 time in total.
Reason: typo

Higor
Godlike
Posts: 1832
Joined: Sun Mar 04, 2012 6:47 pm

Re: Forum issues

Post by Higor » Thu Jan 25, 2018 6:19 am

Select All doesn't work here either.

Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64; rv:58.0) Gecko/20100101 Firefox/58.0
Relevant extensions: UBlock origin 1.14.24, HTTPS Everywhere 2018.1.11
ImageImage
Image unreal://23.111.157.138:7777
Image unreal://46.228.199.205:7788

User avatar
papercoffee
Godlike
Posts: 9940
Joined: Wed Jul 15, 2009 11:36 am
Personal rank: coffee addicted !!!
Location: Cologne, the city with the big cathedral.

Re: Forum issues

Post by papercoffee » Thu Jan 25, 2018 8:54 am

I have still Firefox ESR 52.6.0 (32-bit)
UBlock origin and noScript.

User avatar
OjitroC
Godlike
Posts: 2477
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Forum issues

Post by OjitroC » Thu Jan 25, 2018 11:35 am

I've tried it again and, predictably, SELECT ALL doesn't work if JavaScript is blocked.

Interestingly if I disable NoScript so that JavaScript on this site is blocked, I get the Quick Reply box at the bottom of the page which I don't get when allowing scripts to run on this forum.

RocketJedi
Inhuman
Posts: 824
Joined: Wed Mar 12, 2008 7:14 pm
Personal rank: I.T Master
Location: New York

Re: Forum issues

Post by RocketJedi » Thu Jan 25, 2018 1:44 pm

papercoffee wrote:What browser do you all use?
For me it works.
Zwischenablage02.png
As you can see the "select all" is red because I clicked it right now.
I am on Firefox Quantum 58.0 (64-bit)
https://www.vulpinemission.com
Image ROCKET-X8 Server
Image MONSTERHUNT w/ NALI WEAPONS 3 + RX8
Image BUNNYTRACK NY
Image SNIPER DEATHMATCH
Image InstaGib + ComboGib + Jailbreak
Image ROSEBUM ROCKET-X RB

User avatar
papercoffee
Godlike
Posts: 9940
Joined: Wed Jul 15, 2009 11:36 am
Personal rank: coffee addicted !!!
Location: Cologne, the city with the big cathedral.

Re: Forum issues

Post by papercoffee » Thu Jan 25, 2018 2:19 pm

Qwerty wrote: I am on Firefox Quantum 58.0 (64-bit)
You have javascript running?
click here
Show
You can't read this if you have ut99.org blocked in noScript or have disabled javascript at all.
Or am I wrong?

User avatar
Feralidragon
Godlike
Posts: 5314
Joined: Wed Feb 27, 2008 6:24 pm
Personal rank: Work In Progress
Location: Liandri

Re: Forum issues

Post by Feralidragon » Thu Jan 25, 2018 2:44 pm

TL/DR: Enable your Javascript, or some things won't work.

Things like "select all" and expanding spoiler tagged content, do not work without JS.
While spoiler tag expansion could be tweaked to gracefully fallback to CSS mechanisms instead (not that is gonna happen, of course), "select all" actually requires a specific JS function to be called, which even differs from browser to browser.

If by clicking on one of those things, it acts like an anchor which leads you to the top of the site for example, that's an indication that you're clicking an anchor element with an href set as "#", but which expects Javascript to be enabled so that the click event is caught by the JS code set for that click instead, so it can do whatever it's coded to do upon that click, and prevent that event to bubble up to the actual browser native code, preventing the jump to the top as well.

In this case, if you inspect the "select all" HTML, you have something like this:

Code: Select all

<a href="#" onclick="selectCode(this); return false;">Select all</a>
The selectCode(this) will call a function to do the selecting, while returning false will tell the browser that the event ends right there and is not meant to bubble up to be processed as a normal click by the browser.

User avatar
Chamberly
Godlike
Posts: 1963
Joined: Sat Sep 17, 2011 4:32 pm
Personal rank: Dame. Vandora
Location: TN, USA

Re: Forum issues

Post by Chamberly » Thu Jan 25, 2018 2:58 pm

Active topics aren't functioning for me as well, I only see 1.
https://i.gyazo.com/9dd9ef72e47c9917b5f ... 90eba5.png

& yes, select all for code box only scroll the page up to the top for me too.

Firefox Quantum 58.0 (64-bit), Google Chrome Version 64.0.3282.119 (Official Build) (64-bit)
Spoiler
Show
https://i.gyazo.com/709eda83dbc269f4c7d ... 4cb2b6.png If it helps any.
I don't think I've disabled JS. Any idea how to check that out?
Took a quick look in Google Chrome's settings and mine said it's allowed.
Checked my Firefox's about:config settings and the java are all set to default.
Edit: Internet Explorer 11 (Version 11.0.9600.18816) does work with the select all script.:loool: but the active topic doesn't change for me.
Image
Image
Image Edit: Why does my sig not work anymore?

User avatar
Feralidragon
Godlike
Posts: 5314
Joined: Wed Feb 27, 2008 6:24 pm
Personal rank: Work In Progress
Location: Liandri

Re: Forum issues

Post by Feralidragon » Thu Jan 25, 2018 3:16 pm

Have you tried to click it while the console was open to check if it outputs any error?
What could be happening is that selectCode is not defined at runtime for some reason (like a JS resource not being loaded where this function resides, judging from the other errors there), and it breaks the JS execution and ends up not returning anything, so the browser just proceeds as it's meant to in this case, sending you to the top.

As for the active topics, I never used it myself (I only use "new posts"), but I have tried it and the same topic appears to me as to others or what it is worth, but this one is most definitely a server-side problem in one way or another, nothing to do with the browser.

User avatar
papercoffee
Godlike
Posts: 9940
Joined: Wed Jul 15, 2009 11:36 am
Personal rank: coffee addicted !!!
Location: Cologne, the city with the big cathedral.

Re: Forum issues

Post by papercoffee » Thu Jan 25, 2018 5:55 pm

Then maybe should we disable the active topics part until it's fixed. To avoid any more confusion?

RocketJedi
Inhuman
Posts: 824
Joined: Wed Mar 12, 2008 7:14 pm
Personal rank: I.T Master
Location: New York

Re: Forum issues

Post by RocketJedi » Thu Jan 25, 2018 9:57 pm

papercoffee wrote:
Qwerty wrote: I am on Firefox Quantum 58.0 (64-bit)
You have javascript running?
click here
Show
You can't read this if you have ut99.org blocked in noScript or have disabled javascript at all.
Or am I wrong?

I can read it just fine. Might just be a Firefox setting though.
papercoffee wrote:Then maybe should we disable the active topics part until it's fixed. To avoid any more confusion?
might be as simple as enabling this under each forum.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://www.vulpinemission.com
Image ROCKET-X8 Server
Image MONSTERHUNT w/ NALI WEAPONS 3 + RX8
Image BUNNYTRACK NY
Image SNIPER DEATHMATCH
Image InstaGib + ComboGib + Jailbreak
Image ROSEBUM ROCKET-X RB