LAN problems. Can see, can connect... game won't start.

Discussions about Servers
Kraiye
Posts: 2
Joined: Mon Dec 01, 2014 4:29 am

LAN problems. Can see, can connect... game won't start.

Post by Kraiye » Mon Dec 01, 2014 4:38 am

Hi all,

Has been a LOOONG time since I last LANed UT. I started a server at college the other day, others could see it and connect to it but the game wouldn't start. It just sat there saying waiting for players to join. I feel like a n00b again :(

Is there something simple I'm probably missing? a check box? a setting? or is there a know mod/patch I may have installed that messes with LAN games?

All help and suggestions appreciated. If I don't get this working we're stuck playing CS. (There's only so much CS one can take when UT is at the fingertip!!!)

Cheers.

User avatar
EvilGrins
Godlike
Posts: 8079
Joined: Thu Jun 30, 2011 8:12 pm
Personal rank: God of Fudge
Location: Palo Alto, CA

Re: LAN problems. Can see, can connect... game won't start.

Post by EvilGrins » Mon Dec 01, 2014 7:08 am

LAN should work fine, don't need anything extra for it.

Games sometimes won't start if you didn't include everything you've got going on listed in ServerPackages.

Also sometimes won't start until actual players get into the game, not just bots.
http://unreal-games.livejournal.com/
Image
medor wrote:Replace Skaarj with EvilGrins :mrgreen:
Smilies · viewtopic.php?f=8&t=13758

User avatar
Dr.Flay
Godlike
Posts: 3314
Joined: Thu Aug 04, 2011 9:26 pm
Personal rank: Chaos Evangelist
Location: Kernow, UK

Re: LAN problems. Can see, can connect... game won't start.

Post by Dr.Flay » Tue Dec 02, 2014 6:40 am

In the "Rules" tab there is an option "Tournament".
With this on it waits for everyone to signal they are ready by clicking the fire button.
Try switching it off.