Problem with XBots

Need some nice Mods? Here, you are right!

Re: Problem with XBots

Postby UTNerd24 » Wed Oct 19, 2016 7:06 am

Well....uhh... I'll settle for 6 bot lists.
To be honest, I don't know how to respond considering sektor2111 has pretty much given me a bit of a scalding for not paying attention to things. I'm not trying to start anything, Im just saying that I legitimately dont know how to respond and I think it would be best if this thread is locked now that I properly understand what to do.
Damn that was fun.
User avatar
UTNerd24
Adept
 
Posts: 312
Joined: Sat Oct 22, 2011 6:06 am
Personal rank: Amateur

Re: Problem with XBots

Postby sektor2111 » Wed Oct 19, 2016 7:34 am

A Note:
Eratta, it was about AdjustoBots *as LoathSome posted. So variety it's hard to figure if exist with that mod installed.
Then... My Mbots are expensive so I don't mess with more than 8-12, I prefer to run games rather than lags. I tested 50 Bots... not cute.

My Lists:
- User_B.ini - contains MBot_B;
- User_C.ini - contains MBot_C;
- User_D.ini - contains MBot_D.
I'm renaming any of them User.ini as needed (now I don't need that).
Last edited by sektor2111 on Thu Oct 20, 2016 6:39 am, edited 1 time in total.
User avatar
sektor2111
Godlike
 
Posts: 3930
Joined: Sun May 09, 2010 6:15 pm
Location: On the roof.

Re: Problem with XBots

Postby EvilGrins » Wed Oct 19, 2016 8:05 am

I've still got the original version of Xbots, 6 lists strong.

I don't remember if Loathsome made the original... but in any case, the original was just about giving the capacity to make more bots available to players without having to re-configure the default list multiple times.
http://unreal-games.livejournal.com/
Image
medor wrote:Replace Skaarj with EvilGrins :mrgreen:
User avatar
EvilGrins
Godlike
 
Posts: 6175
Joined: Thu Jun 30, 2011 8:12 pm
Location: Palo Alto, CA
Personal rank: God of Fudge

Re: Problem with XBots

Postby UTNerd24 » Thu Jul 20, 2017 5:45 am

I don't wanna make this seem like a necrobump, but I seem to have another problem.
So every now and then I have myself a little "Endurance Match" Where I play DM for 30 minutes with no frag limit. As per usual, I have auto adjust skill on to keep the pressure up.
But then I started noticing something... Bots with shock rifles tend to Insta-Kill me. Doing what seems to be quadruple damage to me and possibly other bots. It eventually got to a point where I would get gibbed by a SINGLE enforcer shot.
So I had a little look at the XBots ini and...
Code: Select all
Difficulty=47

Excuse me!? Im pretty sure the max difficulty is 7? So what happened here and can this be prevented?

Im glad Loque wasent in that match...
Damn that was fun.
User avatar
UTNerd24
Adept
 
Posts: 312
Joined: Sat Oct 22, 2011 6:06 am
Personal rank: Amateur

Re: Problem with XBots

Postby EvilGrins » Thu Jul 20, 2017 6:08 am

I never noticed the difficulty setting before... but it could just be a typo, if you've ever edited yours manually.

Xbots has multiple lists, and the XbotsLists.ini should have 6 difficulties in it.

They can't all say 47, right?
http://unreal-games.livejournal.com/
Image
medor wrote:Replace Skaarj with EvilGrins :mrgreen:
User avatar
EvilGrins
Godlike
 
Posts: 6175
Joined: Thu Jun 30, 2011 8:12 pm
Location: Palo Alto, CA
Personal rank: God of Fudge

Re: Problem with XBots

Postby sektor2111 » Thu Jul 20, 2017 6:25 am

You guys still don't get that BOT is MESSED UP - it is adjusting skill and not coming back at default so soon, and then, they are going to crazy scales. That's why I'm no longer using default Bot types because they are not good even as toilette paper. Good luck with adjusting skill !
User avatar
sektor2111
Godlike
 
Posts: 3930
Joined: Sun May 09, 2010 6:15 pm
Location: On the roof.

Re: Problem with XBots

Postby UTNerd24 » Thu Jul 20, 2017 6:46 am

EvilGrins wrote:They can't all say 47, right?


Nope, Just XbotsRandom, which randomizes the bots that appear.
Damn that was fun.
User avatar
UTNerd24
Adept
 
Posts: 312
Joined: Sat Oct 22, 2011 6:06 am
Personal rank: Amateur

Re: Problem with XBots

Postby EvilGrins » Thu Jul 20, 2017 7:33 am

XbotsRandom & XbotsLists are both .ini files that Xbots uses. You should have both of them.
Attachments
xbots.png
xbots.png (2.67 KiB) Viewed 2217 times
http://unreal-games.livejournal.com/
Image
medor wrote:Replace Skaarj with EvilGrins :mrgreen:
User avatar
EvilGrins
Godlike
 
Posts: 6175
Joined: Thu Jun 30, 2011 8:12 pm
Location: Palo Alto, CA
Personal rank: God of Fudge

Re: Problem with XBots

Postby UTNerd24 » Thu Jul 20, 2017 8:30 am

Yep, I have both. To test to see if lightning strikes twice, I played another Deathmatch using the LRPC. The spread was 1807+.
After dying to a Vortex, 1 enforcer shot was about 1500 Damage. This time the difficulty was 16, surprisingly.

Maybe sektor is right: I should probably stop playing with fire and be more realistic with future matches.
Damn that was fun.
User avatar
UTNerd24
Adept
 
Posts: 312
Joined: Sat Oct 22, 2011 6:06 am
Personal rank: Amateur

Re: Problem with XBots

Postby OjitroC » Thu Jul 20, 2017 1:59 pm

UTNerd24 wrote: Maybe sektor is right: I should probably stop playing with fire and be more realistic with future matches.

Sektor2111 is right, no question about that. You could try
    - using one of the versions of MBots (they have a number of advantages over default UT bots)
    - not having Auto Adjust Skill enabled and running MrLoathsome's AdjustoBots mutator which, as he says, "Fixes broken UT Auto Adjust Bot Skill option"
    - using XBots9b which also addresses the Auto Adjust Skill problem
I use XBots9b (with a significant number of MBots) and have played long (over an hour) games on large sniper maps and not noticed any significant increase in damage from hits.

As a matter of interest, is there a link between bot skill and the damage caused by projectiles?
User avatar
OjitroC
Godlike
 
Posts: 1052
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Problem with XBots

Postby sektor2111 » Thu Jul 20, 2017 8:15 pm

OjitroC wrote:As a matter of interest, is there a link between bot skill and the damage caused by projectiles?
Of course I don't know every single detail about weaponry but I can recall some... codes a la Epic related to UT_FlakCannon. I'll show you something:
Code: Select all
...
      // lower skill bots fire less flak chunks
      if ( (B == None) || !B.bNovice || ((B.Enemy != None) && (B.Enemy.Weapon != None) && B.Enemy.Weapon.bMeleeWeapon) )
      {
         Spawn( class 'UTChunk3',, '', Start + Y - Z, AdjustedAim);
         Spawn( class 'UTChunk4',, '', Start + 2 * Y + Z, AdjustedAim);
      }
      else if ( B.Skill > 1 )
         Spawn( class 'UTChunk3',, '', Start + Y - Z, AdjustedAim);
...
Original remark seems self-explanatory. Low skilled Bot is being more retarded than skilled bot at using Flak - as a sample. For almost around 4 years I think I'm no longer using novice bots and/or their difficulty 0 or 1. That's no challenge.
User avatar
sektor2111
Godlike
 
Posts: 3930
Joined: Sun May 09, 2010 6:15 pm
Location: On the roof.

Re: Problem with XBots

Postby EvilGrins » Thu Jul 20, 2017 10:46 pm

UTNerd24 wrote:I should probably stop playing with fire and be more realistic with future matches.

Being Real with UnReal?!?

That way madness lies...
OjitroC wrote:using XBots9b which also addresses the Auto Adjust Skill problem

I use standard Xbots. I setup my bots skills individually and Xbots9b would overwrite those settings, so that's a big no no with me.
http://unreal-games.livejournal.com/
Image
medor wrote:Replace Skaarj with EvilGrins :mrgreen:
User avatar
EvilGrins
Godlike
 
Posts: 6175
Joined: Thu Jun 30, 2011 8:12 pm
Location: Palo Alto, CA
Personal rank: God of Fudge

Re: Problem with XBots

Postby OjitroC » Thu Jul 20, 2017 11:40 pm

@Sektor2111 - that's interesting - I wasn't aware of that before. So there the number of chunks fired is increased at a higher skill level thus causing more damage. I was just curious about the comment earlier that the damage caused by a single enforcer shot was dramatically increased with bot skill at a high level.

EvilGrins wrote: I use standard Xbots. I setup my bots skills individually and Xbots9b would overwrite those settings, so that's a big no no with me.

You should be able to turn off the adjusttoBots function of XBots9b in the XBotsRandom.ini by changing the last four settings here to False
Code: Select all
[XBots9b.AdjustoBotsConfig]
MaxBotSkill=7.000000
DifficultyX=7
MinPlayersX=3
bAdjustoBots=True
bAdjustSkillX=True
bStdAdjust=True
bSilentMode=False

Perhaps you have tried and it didn't work?
User avatar
OjitroC
Godlike
 
Posts: 1052
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Problem with XBots

Postby EvilGrins » Fri Jul 21, 2017 3:11 am

OjitroC wrote:Perhaps you have tried and it didn't work?

Didn't have much luck with that, no.
http://unreal-games.livejournal.com/
Image
medor wrote:Replace Skaarj with EvilGrins :mrgreen:
User avatar
EvilGrins
Godlike
 
Posts: 6175
Joined: Thu Jun 30, 2011 8:12 pm
Location: Palo Alto, CA
Personal rank: God of Fudge

Re: Problem with XBots

Postby UTNerd24 » Fri Jul 21, 2017 5:34 am

Contrary to Evilgrins, I find Adjustobots works fine! Still challenging, but not too easy or too hard.

Spoiler: show
By the way, the last time I used skill adjust w/o Adjustobots, the skill level was... 244. :shock:
Damn that was fun.
User avatar
UTNerd24
Adept
 
Posts: 312
Joined: Sat Oct 22, 2011 6:06 am
Personal rank: Amateur

Previous

Return to Modifications

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest