Page 1 of 1

Moversounds are not at mover location

Posted: Sun Aug 23, 2020 12:05 am
by Barbie
I have a lift controlled by a button at upper and one at lower lift position. These buttons have set "Sound'Activates.ClicksBig.start13'" in "OpeningSound" but nothing can be heard - the red lines in Editor indicate that the sound is played somewhere else. What has to be changed that the sound is emitted at the centre of the button?

Test map is attached.

Re: Moversounds are not at mover location

Posted: Sun Aug 23, 2020 1:19 am
by Buggie
Sound played at pivot location. So select mover brush, click on any vertex for move pivot near.
If need - reduce grid size.

Also you can try select all movers - context menu - Reset - Reset Pivot. And see where pivot placed.

Re: Moversounds are not at mover location

Posted: Sun Aug 23, 2020 2:09 am
by Barbie
Buggie wrote:
Sun Aug 23, 2020 1:19 am
context menu - Reset - Reset Pivot
Ahhh, so easy. And I wasted so many time on fixing that... Thanks! :tu:

Re: Moversounds are not at mover location

Posted: Sun Aug 23, 2020 4:33 am
by Buggie
Also, if you have dynamic light mover which turn to black at half of way - move pivot to point where it can be not in void most time. This can solve problem with black.

Re: Moversounds are not at mover location

Posted: Sun Aug 23, 2020 5:55 am
by sektor2111
I think sound is located at Mover location, when I set whatever train type, sound was following train properly. I don't get why some of them must have that pivot elsewhere than inside them.
Buggie wrote:
Sun Aug 23, 2020 1:19 am
Also you can try select all movers - context menu - Reset - Reset Pivot. And see where pivot placed.
I'm often doing this using a button, more simple and without any risk to alter location, buttons are very useful.
Also I'm resetting pivot all time when I work at a bad brush, you'll find maps where even simple cubes are borked, resetting pivot in such a case is mandatory and snapping it at grid.

Re: Moversounds are not at mover location

Posted: Sun Aug 23, 2020 6:59 am
by Buggie
This not always safe operation. If brush must rotate over specified point then you break desired behavior when reset pivot.
But this is rare case.

Re: Moversounds are not at mover location

Posted: Sun Aug 23, 2020 11:09 am
by sektor2111
Yes, but for plain movement pivot can be reset, brush aligned, and re-pivoted if it needs that.

Re: Moversounds are not at mover location

Posted: Wed Aug 26, 2020 5:05 am
by Red_Fist
When you change the pivot for a mover it affects movement. That is completely not the same as pivot vs textures for a standard brush.

(I think is the misconception)