I got 2 issues.

Get some cool tips about how to tweak your UT graphic, gameplay, and much more!
Phuckphucker
Novice
Posts: 16
Joined: Tue Sep 02, 2014 12:26 am

I got 2 issues.

Post by Phuckphucker » Sun Sep 06, 2015 9:10 pm

Hey
i got some issues which bug me for a while. But i never asked if there is any way to fix them.
Somehow the sniper-zoom seems a bit buggy for me. Sometimes it seems like it zooms too much when i just tap the button. I always thought it was related to my mouse. But i tried several mouses lately and it happens on each of them.
Is there a way to fix it?
A somehow simelar bug is related to the redeemer. I don't remember that the manual control felt that "laggy" back then. On both bugs it seems like there is some kind of "delay".

I use the enhanced Open GL renderer but it doesn'T seem to be related to that. Vsync is disabled.

User avatar
PrinceOfFunky
Godlike
Posts: 1040
Joined: Mon Aug 31, 2015 10:31 pm

Re: I got 2 issues.

Post by PrinceOfFunky » Sun Sep 06, 2015 9:24 pm

Phuckphucker wrote:Hey
i got some issues which bug me for a while. But i never asked if there is any way to fix them.
Somehow the sniper-zoom seems a bit buggy for me. Sometimes it seems like it zooms too much when i just tap the button. I always thought it was related to my mouse. But i tried several mouses lately and it happens on each of them.
Is there a way to fix it?
A somehow simelar bug is related to the redeemer. I don't remember that the manual control felt that "laggy" back then. On both bugs it seems like there is some kind of "delay".

I use the enhanced Open GL renderer but it doesn'T seem to be related to that. Vsync is disabled.
Did you try switching render drivers?
Image

User avatar
Chamberly
Godlike
Posts: 1690
Joined: Sat Sep 17, 2011 4:32 pm
Personal rank: Dame. Vandora
Location: TN, USA
Contact:

Re: I got 2 issues.

Post by Chamberly » Mon Sep 07, 2015 12:16 am

Have you tried different mouse? Sometimes I have these problem and it all of it came from my mouse being broken. It happen on alt and/or primary fire. Mostly alt fire tho. I'm thinking my Primary fire might be acting up but can't be sure. I abuse these 2 button rigorously lol.
Image
Image
Image

User avatar
Gustavo6046
Inhuman
Posts: 803
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:08 pm
Personal rank: Finite
Contact:

Re: I got 2 issues.

Post by Gustavo6046 » Mon Sep 07, 2015 12:41 am

Happens that, just like in Minecraft and KSP, Unreal Tournament creates a local server to play. Instead of connection speed you must allocate enough memory in the game for the local server to run properly.

User avatar
papercoffee
Godlike
Posts: 9268
Joined: Wed Jul 15, 2009 11:36 am
Personal rank: coffee addicted !!!
Location: Cologne, the city with the big cathedral.
Contact:

Re: I got 2 issues.

Post by papercoffee » Mon Sep 07, 2015 12:15 pm

Chamberly wrote:Have you tried different mouse? Sometimes I have these problem and it all of it came from my mouse being broken. It happen on alt and/or primary fire. Mostly alt fire tho. I'm thinking my Primary fire might be acting up but can't be sure. I abuse these 2 button rigorously lol.
Phuckphucker wrote: I always thought it was related to my mouse. But i tried several mouses lately and it happens on each of them.
:wink:

Do you have more than one CPU core? Do you use the Multi-Core-fix?

Phuckphucker
Novice
Posts: 16
Joined: Tue Sep 02, 2014 12:26 am

Re: I got 2 issues.

Post by Phuckphucker » Mon Sep 07, 2015 1:05 pm

Thank you guys for all your answers.
PrinceOfFunky wrote: Did you try switching render drivers?
Yes i already tried d3d9 and got the same issue there.
papercoffee wrote: Do you have more than one CPU core? Do you use the Multi-Core-fix?
Yes i use a multicore CPU (core i5) but it doesn'T cause any issues so far. You think it's related?

User avatar
papercoffee
Godlike
Posts: 9268
Joined: Wed Jul 15, 2009 11:36 am
Personal rank: coffee addicted !!!
Location: Cologne, the city with the big cathedral.
Contact:

Re: I got 2 issues.

Post by papercoffee » Mon Sep 07, 2015 1:10 pm

Phuckphucker wrote: Yes i use a multicore CPU (core i5) but it doesn'T cause any issues so far. You think it's related?
No issues with UT99 ? Or do you mean no issues with other games?

Phuckphucker
Novice
Posts: 16
Joined: Tue Sep 02, 2014 12:26 am

Re: I got 2 issues.

Post by Phuckphucker » Mon Sep 07, 2015 2:53 pm

no other issues with UT99 so far. Speed is normal and everything else works as it should. It'S just that strange and delayed behaviour of the sniper and the redeemer.

User avatar
Gustavo6046
Inhuman
Posts: 803
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:08 pm
Personal rank: Finite
Contact:

Re: I got 2 issues.

Post by Gustavo6046 » Mon Sep 07, 2015 4:12 pm

Try allocating memory to UT. Most will be redirected to the server.

Higor
Godlike
Posts: 1765
Joined: Sun Mar 04, 2012 6:47 pm

Re: I got 2 issues.

Post by Higor » Mon Sep 07, 2015 5:40 pm

SwapInterval=0 on renderer.
Then use a 1-1 or 1-2 (if you're pro) mouse fix on windows.
ImageImage
Image unreal://23.111.157.138:7777
Image unreal://46.228.199.205:7788

lubbeb
Posts: 2
Joined: Sat Sep 05, 2015 1:37 pm

Re: I got 2 issues.

Post by lubbeb » Mon Sep 07, 2015 10:09 pm

Hi!

please help me, I lately installed UT again after over 10 years of absence, so glad to be back!

but now I keep getting Critical errors when starting UT and deleted everything, but cant find a properly version anymore.

could someone suggest where to find a working version of UT??

(windows 8.1 enterprise, 64 bit)

thank you so much!!

User avatar
sektor2111
Godlike
Posts: 4075
Joined: Sun May 09, 2010 6:15 pm
Location: On the roof.

Re: I got 2 issues.

Post by sektor2111 » Tue Sep 08, 2015 6:24 am

lubbeb wrote:could someone suggest where to find a working version of UT??
I suggest a working Computer on 32 bits and/or see log files what are saying. Obviously there aren't a bunch of UT versions unless you wanna use a hacked one.
I don't understand people which are asking help without showing a screnshot with error or log file content. Nobody can dream what's going on without valid information.

User avatar
Chamberly
Godlike
Posts: 1690
Joined: Sat Sep 17, 2011 4:32 pm
Personal rank: Dame. Vandora
Location: TN, USA
Contact:

Re: I got 2 issues.

Post by Chamberly » Tue Sep 08, 2015 6:31 am

lubbeb wrote:Hi!

please help me, I lately installed UT again after over 10 years of absence, so glad to be back!

but now I keep getting Critical errors when starting UT and deleted everything, but cant find a properly version anymore.

could someone suggest where to find a working version of UT??

(windows 8.1 enterprise, 64 bit)

thank you so much!!
v436 patch is what majority of UT players are using... sent a PM to prevent derailling off topic.
Image
Image
Image

User avatar
Dr.Flay
Godlike
Posts: 3209
Joined: Thu Aug 04, 2011 9:26 pm
Personal rank: Chaos Evangelist
Location: Kernow, UK
Contact:

Re: I got 2 issues.

Post by Dr.Flay » Tue Sep 08, 2015 4:37 pm

If you have a normal UT CD or GOTY 2xCD, you have what you want.
Try a fresh install and then follow the tutorial linked at the top of the forum "Tweak Your UT Graphics To The Maximum!"
https://www.ut99.org/viewtopic.php?f=6&t=373

User avatar
Gustavo6046
Inhuman
Posts: 803
Joined: Mon Jun 01, 2015 7:08 pm
Personal rank: Finite
Contact:

Re: I got 2 issues.

Post by Gustavo6046 » Tue Sep 08, 2015 5:00 pm

Then put my pack and the BP4 ;)

Post Reply