ACE disconnecting players

Pileyrei
Masterful
Posts: 745
Joined: Tue May 05, 2009 3:10 pm
Personal rank: UT Survivor

ACE disconnecting players

Post by Pileyrei »

Hi all

Starting a thread to discuss ACE problems on my server.

I had major problems connecting myself but anth kindly helped me resolve it --> I had a corrupted females texture file.

I can now connect fine and ACE loads with no issues when I use my desktop PC
But when connecting on my laptop UT just closes a few seconds after I join :???:

No error, nothing. Just closes.
I see my join in the logs but no errors.

One player gets a general protection fault error and UT crashes.

Screenshots and more information to come.

In the mean time, I'd be super grateful if anyone could join and stay for a few minutes and see if they are kicked or if UT crashes.

108.61.230.209:7777

@papercoffee - I think you had issues on the server when ACe got installed? Could you check again pls and report any issues or errors?
Image

Our Server
Image

[donate][/donate]
Donate to UT99.org!
User avatar
cromy
Novice
Posts: 15
Joined: Sat Dec 14, 2019 9:44 pm

Re: ACE disconnecting players

Post by cromy »

I'm in... everything loaded correctly, It made me download some mods, i will stay in for a while and let you know
Let's rock!
:rocket2:
Pileyrei
Masterful
Posts: 745
Joined: Tue May 05, 2009 3:10 pm
Personal rank: UT Survivor

Re: ACE disconnecting players

Post by Pileyrei »

cromy wrote: Mon Dec 16, 2019 3:44 pm I'm in... everything loaded correctly, It made me download some mods, i will stay in for a while and let you know
Thanks cromy

Saw you in. Joined twice and UT just closed on me :?

Thanks for testing. I'm stumped as to why it works for some but not others. :x
Image

Our Server
Image

[donate][/donate]
Donate to UT99.org!
User avatar
Sp0ngeb0b
Adept
Posts: 376
Joined: Wed Feb 13, 2008 9:16 pm
Location: Cologne

Re: ACE disconnecting players

Post by Sp0ngeb0b »

I've also seen some reports where UT constantly crashes without any error message during ACE initialization. See here for example. Fingers crossed that anth can locate the issue and fix it in the next release.
Website, Forum & UTStats

Image
******************************************************************************
Nexgen Server Controller || My plugins & mods on GitHub
******************************************************************************
User avatar
cromy
Novice
Posts: 15
Joined: Sat Dec 14, 2019 9:44 pm

Re: ACE disconnecting players

Post by cromy »

i was able to complete an entire match without any disconnections or crashes
Let's rock!
:rocket2:
User avatar
esnesi
Inhuman
Posts: 964
Joined: Mon Aug 31, 2015 12:58 pm
Personal rank: Dialed in.

Re: ACE disconnecting players

Post by esnesi »

Windows AppCrash over here:
I joined with a clean UT, with no ACE/nploader files present.
I installed all files, reconnected and during ACE loading, UT Crashed and Windows gave a Appcrash:
Problem signature:
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: UnrealTournament.exe
Application Version: 0.0.0.0
Application Timestamp: 39f657b0
Fault Module Name: ACEv11e_C.DLL
Fault Module Version: 0.0.0.0
Fault Module Timestamp: 5daf27ae
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 00044a3f
OS Version: 6.3.9600.2.0.0.768.101
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 5861
Additional Information 2: 5861822e1919d7c014bbb064c64908b2
Additional Information 3: 6fbe
Additional Information 4: 6fbe6bde2701766d81cbca0597a5fa35
Pileyrei
Masterful
Posts: 745
Joined: Tue May 05, 2009 3:10 pm
Personal rank: UT Survivor

Re: ACE disconnecting players

Post by Pileyrei »

Thank you everyone for the feedback so far and the error message.

EDIT: Added a screenshot of the error another player gets
UT Crash error.JPG
Troubleshooting in progress. I hope this thread will resolve the problems and be helpful to other server admins :)

Another thing I noticed was no player join logs.

I added the last four bolded lines after seeing it in another thread and then my join log appeared from desktop PC - but it was empty! :x

Here is my config:

Anyone who uses ACE, do you see anything missing?

[ACEv11e_S.ACEActor]
ACEPort=0
bAllowOtherPorts=true
bAutoUpdateFileList=true
SShotPath=../Shots/
SShotPrefix=[ACE]
FileListName=ACEFileList.txt
FileListPath=./
LogPath=../Logs/
LogPrefix=[ACE]
HandshakeTimeout=30.0
InitialCheckTimeout=70.0
PeriodicCheckInterval=45.0
PeriodicCheckTimeout=60.0
SShotTimeOut=40.0
bStrictSystemLibraryChecks=false
bSShotWhenKick=true
bAutoConfig=true
AutoConfigPackage=ACEv11_AutoConfig
UPackages[0]=
NativePackages[0]=
AdminPass=
bAllowCrosshairScaling=true
bShowLogo=true
LogoXPos=10
LogoYPos=100
bCheckSpectators=true
bAutoFindWANIp=true
bCacheWANIP=true
WANQueryServer[0]=utgl.unrealadmin.org/ip.php
bExternalLog=true
bExternalLogJoins=true
JoinLogPath=../Logs/
JoinLogPrefix=[ACE-PLAYER]
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Image

Our Server
Image

[donate][/donate]
Donate to UT99.org!
Pileyrei
Masterful
Posts: 745
Joined: Tue May 05, 2009 3:10 pm
Personal rank: UT Survivor

Re: ACE disconnecting players

Post by Pileyrei »

For anyone who crashes or UT just closes on ACE servers, please could they try connecting to and playing for a few minutes or a few games?

Should be fine!

108.61.230.209:7777

Some downloads might be slow for now.
Image

Our Server
Image

[donate][/donate]
Donate to UT99.org!
User avatar
Sp0ngeb0b
Adept
Posts: 376
Joined: Wed Feb 13, 2008 9:16 pm
Location: Cologne

Re: ACE disconnecting players

Post by Sp0ngeb0b »

I see that you are testing the new ACE11f version - I'm gonna forward your IP to the player I know who's suffering from the crashs. Let's hope that it's fixed! :)
Website, Forum & UTStats

Image
******************************************************************************
Nexgen Server Controller || My plugins & mods on GitHub
******************************************************************************
User avatar
esnesi
Inhuman
Posts: 964
Joined: Mon Aug 31, 2015 12:58 pm
Personal rank: Dialed in.

Re: ACE disconnecting players

Post by esnesi »

Just verified indeed, i can join now and ACE validates.
The Install screen was hidden for me, i had to press ESC to ''install all'' and ''reconnect'', cause it was already in-game.
Pileyrei
Masterful
Posts: 745
Joined: Tue May 05, 2009 3:10 pm
Personal rank: UT Survivor

Re: ACE disconnecting players

Post by Pileyrei »

Sp0ngeb0b wrote: Wed Dec 18, 2019 8:22 pm I see that you are testing the new ACE11f version - I'm gonna forward your IP to the player I know who's suffering from the crashs. Let's hope that it's fixed! :)
EDIT: ACE files added to redirect so should be fast.
Any slow downloads, disconnect/reconnect.

******

Yes please.

ACE files not redirected yet but not too slow.

Fingers crossed all works now.
Image

Our Server
Image

[donate][/donate]
Donate to UT99.org!
User avatar
Sp0ngeb0b
Adept
Posts: 376
Joined: Wed Feb 13, 2008 9:16 pm
Location: Cologne

Re: ACE disconnecting players

Post by Sp0ngeb0b »

My player confirms that his crashes are fixed. Really looking forward to the release of ACE 11f now so I can put it on my server :)
Website, Forum & UTStats

Image
******************************************************************************
Nexgen Server Controller || My plugins & mods on GitHub
******************************************************************************
Pileyrei
Masterful
Posts: 745
Joined: Tue May 05, 2009 3:10 pm
Personal rank: UT Survivor

Re: ACE disconnecting players

Post by Pileyrei »

Sp0ngeb0b wrote: Fri Dec 20, 2019 6:56 pm My player confirms that his crashes are fixed. Really looking forward to the release of ACE 11f now so I can put it on my server :)
Awesome!
My players have confirmed as well.

I'm sure Anth will be releasing it soon :highfive:
Image

Our Server
Image

[donate][/donate]
Donate to UT99.org!