another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Discussions about UT99
astuto
Novice
Posts: 19
Joined: Thu Nov 28, 2019 4:40 pm

another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Post by astuto »

so, when I launch ut it doesn't start, so I've to launch another time to run it.
After first launch, I find ut process active among the other processes, if I stop ut process and re-launch it Ut starts normally.

Someone knows why?

Hope I was clear to explain...
User avatar
Barbie
Godlike
Posts: 2848
Joined: Fri Sep 25, 2015 9:01 pm
Location: moved without proper hashing

Re: another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Post by Barbie »

Is there some useful info in the System\UnrealTournament.log?
"If Origin not in center it be not in center." --Buggie
User avatar
EvilGrins
Godlike
Posts: 9892
Joined: Thu Jun 30, 2011 8:12 pm
Personal rank: God of Fudge
Location: Palo Alto, CA

Re: another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Post by EvilGrins »

Just going on a hunch, do you not turn your computer off periodically?
http://unreal-games.livejournal.com/
Image
medor wrote:Replace Skaarj with EvilGrins :mrgreen:
Smilies · viewtopic.php?f=8&t=13758
astuto
Novice
Posts: 19
Joined: Thu Nov 28, 2019 4:40 pm

Re: another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Post by astuto »

@barbie:
what kind of info have I to find?
@evilgrins:
I turn off my pc every day...
User avatar
TankBeef
Masterful
Posts: 587
Joined: Tue Apr 13, 2021 12:56 am

Re: another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Post by TankBeef »

As I always say, the more specific you are, the closer might get to solving your problem. For example: What operating system do you have and what version? What patch do you have? What renderer are you using? Have you tried with others? Are you on desktop or laptop? What brand and model? What GPU? Have you tried with a clean version of UT on another folder?
Buggie
Godlike
Posts: 2827
Joined: Sat Mar 21, 2020 5:32 am

Re: another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Post by Buggie »

My crystall ball told me: It is gameux.dll issue.

https://www.gog.com/forum/general/gameu ... _that_work
astuto
Novice
Posts: 19
Joined: Thu Nov 28, 2019 4:40 pm

Re: another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Post by astuto »

ASUS P7P55D LE, intel i5, geforce gtx650, windows 7 home premium 64, opengl render, ut version I think 4.36, but just don't know where to check it...
User avatar
TankBeef
Masterful
Posts: 587
Joined: Tue Apr 13, 2021 12:56 am

Re: another strange issue, I need to launch ut 2 times...

Post by TankBeef »

astuto wrote: Fri Jul 21, 2023 11:18 am ASUS P7P55D LE, intel i5, geforce gtx650, windows 7 home premium 64, opengl render, ut version I think 4.36, but just don't know where to check it...
The version number is usually found on the top right corner of the main menu.
You could try patching to 469c, that is what I use, fixes lots of issues. But some will not even go near it, so...
As mentioned before, try a clean install on another folder, no mods, no extra maps, and see if the issue persists.   
Auto merged new post submitted 36 minutes later
Also...don't know where you have the game installed but it is recommended outside the "ProgramFiles" folder. Preferably at root.