Problem with UT99

Discussions about UT99

Problem with UT99

Postby hee » Wed Jan 16, 2019 2:33 am

I do not want to annoy anybody, but I have run into the strangest problem with UT99.

Many years ago I bought the Unreal Anthology (Midway). There were some CTF maps that started out with animals roaming the map (rabbits and cows). They of course did not survive very long during the match. I could also summon all kinds of monsters using the console (or tab). Then for some unknown reason, the animals disappeared and I could no longer summon monsters. The only thing I can summon is the skaarjplayerbot.

So I did without them for many years, but recently I am using the UnrealED.exe to create and modify maps. When I place a monster on the map. It shows it in the editor, but it does not show up in the game (except the skaarjplayerbot). I have tried reinstalling. I have looked for related packages (.u), but nothing works.

I would greatly appreciate it if someone could give me a hint about what might have happened.
hee
Novice
 
Posts: 24
Joined: Wed Jan 16, 2019 2:11 am

Re: Problem with UT99

Postby PrinceOfFunky » Wed Jan 16, 2019 2:58 am

hee wrote:I do not want to annoy anybody, but I have run into the strangest problem with UT99.

Many years ago I bought the Unreal Anthology (Midway). There were some CTF maps that started out with animals roaming the map (rabbits and cows). They of course did not survive very long during the match. I could also summon all kinds of monsters using the console (or tab). Then for some unknown reason, the animals disappeared and I could no longer summon monsters. The only thing I can summon is the skaarjplayerbot.

So I did without them for many years, but recently I am using the UnrealED.exe to create and modify maps. When I place a monster on the map. It shows it in the editor, but it does not show up in the game (except the skaarjplayerbot). I have tried reinstalling. I have looked for related packages (.u), but nothing works.

I would greatly appreciate it if someone could give me a hint about what might have happened.

Maybe it's cause of bNoMonsters=True in the UnrealTournament.ini? But I'm not sure if it doesn't let you spawn monsters in the match other than not letting you spawn as a monster.
Image
User avatar
PrinceOfFunky
Godlike
 
Posts: 1035
Joined: Mon Aug 31, 2015 10:31 pm

Re: Problem with UT99

Postby OjitroC » Wed Jan 16, 2019 12:36 pm

PrinceOfFunky wrote: Maybe it's cause of bNoMonsters=True in the UnrealTournament.ini? But I'm not sure if it doesn't let you spawn monsters in the match other than not letting you spawn as a monster.

With bNoMonsters=True, monsters can't be summoned via the console.

@hee - the bNoMonsters setting appears several times in the UT.ini, under the various gametypes, so you need to check them all and set bNoMonsters=False.
User avatar
OjitroC
Godlike
 
Posts: 1065
Joined: Sat Sep 12, 2015 8:46 pm

Re: Problem with UT99

Postby hee » Thu Jan 17, 2019 10:38 pm

Thanks. That was it.

-MERGED-

Thanks.

In my defense, I didn't consider that there would be a property for no monsters. I assumed if the designer didn't want monsters, he just wouldn't put them on the map.
Last edited by papercoffee on Fri Jan 18, 2019 2:12 pm, edited 1 time in total.
Reason: double post
hee
Novice
 
Posts: 24
Joined: Wed Jan 16, 2019 2:11 am

Re: Problem with UT99

Postby papercoffee » Fri Jan 18, 2019 2:13 pm

@hee
Please avoid double posts. We allow our member to edit their posts.
User avatar
papercoffee
Site Staff
 
Posts: 9171
Joined: Wed Jul 15, 2009 11:36 am
Location: Cologne, the city with the big cathedral.
Personal rank: coffee addicted !!!


Return to General Discussions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests