How do i make bots to jump from crate to crate?

Tutorials and discussions about Mapping - Introduce your own ones!
Post Reply
User avatar
KillRoy1972
Average
Posts: 57
Joined: Mon Oct 15, 2018 10:37 pm

How do i make bots to jump from crate to crate?

Post by KillRoy1972 » Wed Jun 19, 2019 4:08 pm

Okey, I am kinda stuck with this, and it is not a major problem, but I need to know how to solve this.. (see pic for reverence)

So, i need the bots to jump form crate to crate, but I'n not able to do so.
Using path nodes is not working because i the hight (it hink), because the crates ar in jump range.
Jumpspots the bots will use the translocator or jumpboots, but not just a regular jump.

Question is, what node do I use to make the bots just regular jump from crate to crate and how do i use the nodes in terms of placing (like with the lift center / lift exit)

Just a simpel thing, but i just can not manage to get it to work..

I probably miss something very obvious..

Any light would be nice!
Attachments
Shot0017.jpg
Image

User avatar
XaNKoNII
Skilled
Posts: 208
Joined: Wed Jun 09, 2010 12:29 pm
Personal rank: Phenix
Location: Portugal

Re: How do i make bots to jump from crate to crate?

Post by XaNKoNII » Wed Jun 19, 2019 4:19 pm

I've had this problem myself, didn't quite resolve it tbh.
All i can say is that it has something to do with the lift enter/exit and jumpspots, the problem I had is that I tried to use them with a jumpad and the bots would go on the jumpad but then just kept jumping and would not exit for no reason. :???: Then again could be a matter of bad execution from me or a flaw of the engine and Bots can not jump freely like humans do (not in jump pad cenarious like mine, but jumping boxes like in yours), idk maybe one of the good coders arround here comes and answer this

User avatar
papercoffee
Godlike
Posts: 9348
Joined: Wed Jul 15, 2009 11:36 am
Personal rank: coffee addicted !!!
Location: Cologne, the city with the big cathedral.
Contact:

Re: How do i make bots to jump from crate to crate?

Post by papercoffee » Wed Jun 19, 2019 5:04 pm

lift-exit -> lift-centre -> lift-exit

User avatar
Renegade
Adept
Posts: 256
Joined: Thu May 13, 2010 3:01 am
Personal rank: Vigilante
Location: Atlanta, Georgia

Re: How do i make bots to jump from crate to crate?

Post by Renegade » Wed Jun 19, 2019 5:40 pm

It'll look goofy, but you can make a very slim invisible collision hull and have them run across. Or just put some planks up. I'm not sure you can make the bots jump reliably.

User avatar
KillRoy1972
Average
Posts: 57
Joined: Mon Oct 15, 2018 10:37 pm

Re: How do i make bots to jump from crate to crate?

Post by KillRoy1972 » Wed Jun 19, 2019 5:43 pm

papercoffee wrote:lift-exit -> lift-centre -> lift-exit
:tu: :tu:
Image

User avatar
sektor2111
Godlike
Posts: 4118
Joined: Sun May 09, 2010 6:15 pm
Location: On the roof.

Re: How do i make bots to jump from crate to crate?

Post by sektor2111 » Thu Jun 20, 2019 9:31 pm

You can take in account this - not as design - it was a pathing exercise from my tiny brain... it's a bit older but I found it through junks sitting here...
[attachment=0]CTF-SlimeBoxes_sk.7z[/attachment]
Attachments
CTF-SlimeBoxes_sk.7z
(25.2 KiB) Downloaded 25 times

Post Reply